Lerarenagenda

1. Betere studenten aan lerarenopleidingen

Doel is dat alle nieuwe studenten die aan een lerarenopleiding instromen de juiste voorkennis hebben en geschikt zijn voor hun toekomstige beroep. Dan hoeven opleidingen hen niet meer bij te spijkeren. Bovendien stijgt het rendement van de opleidingen en de kwaliteit van nieuwe leraren.

In de Onderwijsdatabank vindt u een waaier aan mogelijkheden en materialen rond dit agendapunt. De bij EDventure aangesloten Onderwijsadviesbureaus bieden gericht aanbod en expertise.

DE LERARENAGENDA 2013-2020 : De leraar maakt het verschil
Beleidsplan tot 2020 van de minister van Onderwijs. Het onderstreept het belang van het actueel houden van kennis door leraren en de noodzaak van het aanscherpen van vaardigheden. Het leraarschap is een dynamisch vak: behoeften van leerlingen en de maatschappij veranderen voortdurend. Voorts wordt in het plan vastgesteld dat lerarenopleidingen hun kwaliteit moeten verbeteren, omdat Nederland tot de landen met het beste onderwijs wil behoren. De minister hoopt met dit plan een belangrijke stap in die richting te zetten. Raadpleeg de  website van de Lerarenagenda.

52 resultaten gevonden