BLINK ENGELS - GROOVE.ME
Engels leren door muziek

Blink Engels is de nieuwe naam voor de methode Groove.me. In de methode Engels voor groep 1 t/m 8 is muziek de basis van alle lessen. De lessen beperken zich niet alleen tot de woorden uit de song, maar worden uitgebreid met woorden passend bij het thema. 

Structuur
Met Blink Engels Groove.me in groep 1-2 leren kinderen Engels met Bobo, de rockster. In groep 3-4 leren kinderen Engels met Okki de DJ. De acht thema’s voor groep 1-2 en zestien thema’s voor groep 3-4 bieden per thema lesmateriaal voor minimaal vier weken. De thema's sluiten aan op de onderwerpen die in de onderbouw aan bod komen zoals de vier seizoenen, je lichaam en je familie.

Voor groep 5 t/m 8 zijn er per jaar 30 lessen behorende bij 15 songs. Een les duurt ongeveer 45-60 minuten. Elke les is een combinatie van digibord en worksheets. De worksheets kunnen naar keuze geprint, besteld als worksheets worden of volledig digitaal worden verwerkt in de interactieve leerlingomgeving.

Daarnaast is er voor groep 7-8 een CLIL-thema ontwikkeld. Daarin wordt wereldoriëntatie in het Engels aangeboden. 

Differentiatie
Blink Engels Groove.me heeft verschillende niveaus: niveau 1 voor groep 1-4, niveau 2 voor groep 5-6 en niveau 3 voor groep 7-8. Alle lessen van Blink Engels Groove.me bevatten voldoende uitdaging voor leerlingen met een hoger niveau, maar kunnen ook door leerlingen met een basisniveau worden gedaan. Binnen de niveaus zijn volop mogelijkheden om te differentiëren, naar tempo en niveau.

Voor groep 5 t/m 8 zijn verschillende subniveaus beschikbaar. Hierdoor kan gemakkelijk gedifferentieerd worden, omdat de leerlingen op verschillende subniveaus met de worksheets kunnen werken. De niveaus 2b en 3c vormen samen de vvto-leerlijn. Deze leerlijn is 100% Engelstalig.
Alle worksheets sluiten af met een extra opdracht voor verrijking.

Voor groep 5 t/m 8 zijn er vijf werkboeken. In elk werkboek zijn per song de worksheets van les A en les B en de songtekst opgenomen. Omdat we er elke jaar gewerkt wordt met een vernieuwde songlist, worden er jaarlijks nieuwe werkboeken ontwikkeld. Deze kunnen besteld worden of geprint worden in de Blink Studio.

In 2021 is de naam gewijzigd in Blink Engels.


Titel informatie
Uitgave

Den Bosch : Blink, 2012-

Publicatiejaar

2012