ONS ONTWIKKELEN ONTWARD - DIALOOGKAARTEN
over je manier van leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen is niet meer voorbehouden aan een enkeling en de organisatie ervan ook niet meer aan scholen of opleidingsinstituten. Leren en ontwikkelen doet iedereen op een eigen manier en een leven lang. Als een leven lang leren en ontwikkelen zo belangrijk is, en als er zoveel verschillende manieren zijn waarop mensen dat doen, dan is het volgens de auteurs des te belangrijker dat lerenden hun eigen leren en ontwikkelen doorgronden en ook goed kunnen aansturen. Dit wordt ontwikkelidentiteit genoemd.

Met deze kaarten kan de dialoog met collega’s, leidinggevenden, (professionele) vrienden of familie aangegaan worden rond deze thematiek, om zo stap voor stap meer grip te krijgen op de eigen ontwikkelidentiteit. Wanneer iemand daar meer beeld bij heeft, is het gemakkelijker om zelf sturing te geven aan het eigen leren en ontwikkelen. 

Ons Ontwikkelen Ontward bestaat uit een set van 81 kaarten. Er zijn 10 velden van onderzoek. Elk veld heeft een eigen kleur en bestaat uit een kaart met een hoofdvraag, 5 kaarten met subvragen, een kaart met een verkenning en een kaart met twee narratieven.
De 81ste kaart is de gouden kaart, de eindkaart die de spelers vraagt wat ze over hun eigen ontwikkelidentiteit hebben ontdekt.


Titel informatie
Auteur

Ruijters, Manon; Luin, Gerritjan van; Simons, Robert Jan

Uitgave

Amsterdam : Boom, 2022

Collatie

81 kaarten

ISBN

9789024448838

Publicatiejaar

2022