10 DENKKADERS VOOR SCHOOLLEIDERS OM LEREN ZICHTBAAR TE MAKEN
hoe je overtuigingen het schoolsucces positief kunnen beïnvloeden

In dit boek beschrijven Klaus Zierer en Raymond Smith de mindframes en denkkaders die schoolleiders zich eigen kunnen maken om het maximale uit hun leerlingen te halen. Ze gaan er hierbij vanuit dat hoe schoolleiders denken over de impact van de door hen gekozen leiderschapspraktijken meer effect op de prestaties van leerlingen hebben dan die leiderschapspraktijken zelf. Schoolleiders spelen volgens Hattie en Smith een belangrijke rol bij het selecteren, implementeren en evalueren van effectieve interventies.

Voor dit boek gebruiken Hattie en Smith de resultaten uit Hatties boek Leren zichtbaar maken tot 10 denkkaders voor schoolleiders.

In het boek komen tien onderwijsexperts aan het woord die ieder een denkkader voor succesvol leiderschap voor hun rekening nemen. Elk hoofdstuk behandelt een denkkader dat is gericht op leren zichtbaar maken, met als doel de leerprestaties naar een hoger niveau te tillen. Het boek biedt:

  • de meest actuele bevindingen uit het Visible Learning-onderzoek, inclusief de factoren die elk denkkader ondersteunen;
  • praktische ideeën voor schoolleiders om strategieën met een grote impact te implementeren in scholen;
  • praktijkvoorbeelden, checklists en oefeningen om leraren te helpen hun eigen denkkaders te verduidelijken en te verfijnen.

 


Titel informatie
Auteur

Hattie, John ; Smith, Raymond

Uitgave

Rotterdam: Bazalt, 2022

Collatie

182 p.

ISBN

9789461183064

Annotatie

met lit. opg.

Publicatiejaar

2022