HOE DAN?!
pakkend onderwijs voor begaafde leerlingen

Vanuit het perspectief dat alle leerlingen recht hebben op een ononderbroken ontwikkeling bekeken Anouke Bakx, Eleonoor van Gerven en Annemieke Weterings welke thema’s voor schoolleiders, schoolbesturen, samenwerkingsverbanden en specialisten begaafdheidsonderwijs van belang zijn om binnen hun eigen team bespreekbaar te maken.

De auteurs zetten in op het belang van visie, ontwikkeling en positiebepaling om aan de hand daarvan beleidsmatige keuzes te kunnen maken die bijdragen aan de ontwikkelingskansen van begaafde leerlingen en die leiden tot rijker onderwijs voor alle leerlingen in de school. Dit doen ze in zes hoofdstukken, waarin ze thema’s aansnijden als: visies op begaafdheid, effectieve ondersteuningsstructuur voor leerlingen én leraren, grenze(n)loos onderwijzen, goed leraarschap, als leren andere ondersteuning vereist en pakkende professionalisering.

Het boek zet in op een verbinding tussen theorie en praktijk; in elk hoofdstuk komen daarom onderwijsprofessionals aan het woord die elk vanuit hun eigen perspectief en hun eigen organisatie bespreken hoe zij onderwijs aan begaafde leerlingen handen en voeten geven.


Titel informatie
Auteur

Bakx, Anouke; Gerven, Eleonoor van; Weterings-Helmons, Annemieke

Uitgave

Huizen: Uitgeverij Pica, 2021

Collatie

192 p.

ISBN

9789493209350

Publicatiejaar

2021