GENDI

DE website Gendi.nl inspireert en adviseert scholen over respectvol omgaan met seksuele diversiteit. Een veilige school is er ook voor lhbt-leerlingen. Gendi.nl is onderdeel van Stichting School & Veiligheid. Er is lesmateriaal over seksuele diversiteit voor het po, vo en mbo beschikbaar. Het is materiaal waarmee leraren zelf aan de slag kunnen. Een aantal lespakketten heeft seksuele diversiteit als hoofdonderwerp; in andere materialen is het een (klein) onderdeel.

Voor het PO zijn onder meer Kletskaartjes beschikbaar. Met de kletskaartjes Jongens tot en met meiden kunnen  klassengesprekjes gehouden worden over verschillen, van binnen en van buiten. In ‘grote mensen woorden’: over genderdiversiteit en seksuele diversiteit. De serie kletskaartjes van School & Veiligheid bevat ook de thema’s aanraken en pesten. 
Het lespakket Met wie woon jij?’ is een lespakket over gezinsvormen. Het bestaat uit een kwartet, een lesbrief, kleurplaten, extra info en een ouderbrief voor groep drie t/m acht.  
Het digitale lespakket Kriebels in je buik geeft leerkrachten van groep 1 t/m 8 een basis voor het geven van relationele en seksuele vorming. Aandacht voor seksuele diversiteit zit verweven in de lessen. Dit pakket vervangt de papieren lesmethode Relaties & Seksualiteit van Rutgers.

 


Titel informatie
Corporatie

Stichting School en Veiligheid, Utrecht

Uitgave

Utrecht: Stichting School & Veiligheid, 2021-

Annotatie

De voorloper van Gendi was de website Gay&School (van het jaar 2000 tot 5 oktober 2021).

Publicatiejaar

2021