WOORDEN IN PRENTEN
prentenboeken en het NT2-onderwijs

Een boek met 25 woordenschatlessen bij 5 bekende prentenboeken ter ondersteuning van taalzwakke en anderstalige kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs. Deze uitgebreide lessen geeft de leerkracht met een vereenvoudigde versie van het verhaal. De woordenschatlessen bestaan uit het aanbieden van de woorden op een heldere en duidelijke manier, gevolgd door allerlei verwerkingsoefeningen en teken- en handvaardigheidsactiviteiten. 

De prentenboeken die zijn opgenomen zijn: Rupsje Nooitgenoeg, Wil jij mijn vriendje zijn?, Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, Welterusten...Kleine beer en Max en de Maximonsters. Voordat deze prentenboeken in de klas worden voorgelezen, maken de anderstalige of taalzwakke kinderen eerst kennis met de vereenvoudigde versie van de tekst. Het boek bevat diverse digitale bijlagen met werkmateriaal zoals afbeeldingen, woordkaartje en evaluatieformulieren. Om te werken met het boek zijn ook de 5 oorspronkelijke prentenboeken nodig. 


Titel informatie
Auteur

Coenen, Josee; Nout, Marion

Uitgave

herz. dr. - Rotterdam : Bazalt, 2021

ISBN

9789461183002

Annotatie

De vorige druk van Woorden in prenten is uitverkocht. Omdat enkele prentenboeken die werden behandeld in deze uitgave niet meer verkrijgbaar zijn, bevat de herziene uitgave alleen lessen bij de vijf bekendste prentenboeken.

Publicatiejaar

2021