WEGWIJSVR

In de rubriek Gereedschap bespreken verschillende experts elke maand een (les)methode of een leermiddel. Deze maand wordt WegWijsVR besproken.

Met WegWijsVR trainen kinderen de verkeersregels in een virtuele wereld. Om het spel uit te spelen, is het van belang om de verkeerregels te volgen, want zo kunnen sterren en punten worden verdiend. Als een level goed wordt afgerond, levert dit 3 sterren op. Controle van kennis over verkeersregels wordt afgewisseld met het spelen van het level. Het spel bevat meerdere routes, waaronder een route die te voet wordt afgelegd en een route die op de fiets wordt afgelegd. Op deze manier oefenen kinderen de door hen meest gebruikte verkeerssituaties.

Met de virual reality (VR) komen de leerlingen in een viruele wereld. Bij deze app kan gebruik gemaakt worden van een VR-bril van Oculus, maar waarschijnlijker is dat er gebruik gemaakt wordt van een tablet of een Chromebook. Wanneer het programma op school gebruikt gaat worden, is het aan te raden om te kiezen voor het schoolpakket. 


Titel informatie
Auteur

Kolk, Menno

Tijdschrift

JSW (Jeugd in school en wereld)

Uitgave

Jrg. 105 (2020-2021), nr. 6 (februari 2021)

Collatie

p. 46-49

Reeks

Gereedschap