ERKEN DE ONGELIJKHEID
de kracht van diversiteit in onderwijsteams

Dit boek is een pleidooi voor het benutten van uiteenlopende leerkrachtvaardigheden in het onderwijs. Meer variatie in functies biedt volgens de auteurs van het boek meer mogelijkheden om de school een stabiele basis van kwaliteit te geven. Dit komt het leren van leerkrachten én het leren van leerlingen ten goede en versterkt dus de onderwijskwaliteit op een school.

Diverse onderwijsexperts geven hun visie op dit onderwerp. Zij benadrukken vanuit hun expertise, ervaringen en kennis de kracht van diversiteit in onderwijsteams.  Zij gaan in op de vragen rondom het erkennen van ongelijkheid en de inzet van anders opgeleide leerkrachten in de school. Ze zijn kritisch, schrijven harde statements over het huidige onderwijs en hebben als doel om de lezers te laten nadenken over hun eigen schoolorganisatie.

In het boek zijn aanbevelingen te vinden om de ontwikkeling van leerkrachten te stimuleren en de verschillen tussen leerkrachten te erkennen.

Met bijdragen van: Eva Naaijkens (voorwoord), Marc Vermeulen en Marjan Vermeulen, Marco Snoek, Paul Baan en Ruut Veenhoven, Brigit van Rossum en Anje Ros, Myriam Lieskamp, Joseph Kessels.


Titel informatie
Auteur

Bijlsma, Hannah; Keyser, Mirjam

Uitgave

Huizen : Uitgeverij Pica, 2021

Collatie

128 p.

ISBN

9789493209213

Publicatiejaar

2021