PELLE OP REIS [APP]

Na Pelle puzzelt en Pelle flitst volgt Pelle op reis als derde app van Onderwijszorg Nederland (ONL). Pelle is de mascotte van Onderwijszorg Nederland. De app is ontwikkeld voor alle kinderen van 8-11 jaar en stimuleert hen ook te blijven lezen buiten school in hun vrije tijd en op vakantie. 

In de app moeten kinderen de weggelopen Pelle terugvinden door de wereld over te reizen. Onderweg voert het kind opdrachten uit die horen bij leesteksten van onder andere boswachter Arjan Postma, Pieter Koolwijk, Toon Tellegen en Kinderen voor Kinderen, om zo steeds dichter bij Pelle te komen. Voorbeelden van de teksten zijn fragmenten uit kinderboeken, toneelteksten, sms-berichten en gedichten. Met de opdrachten zijn sterren te verdienen. Wanneer alle sterren gehaald zijn, kan het kind door naar het volgende gebied.
Met de teksten willen de makers van de app aansluiten bij de eigen interesses van de kinderen. Dit met ald doel de  motivatie om te lezen te vergroten, ook in de vrije tijd. Veel kinderen verliezen een deel van hun leesvaardigheid in de lange zomervakantie. Na afronding van de app hebben zij 10.000 woorden gelezen, vergelijkbaar met een boek van honderd pagina’s.

ONL stelt de app gratis beschikbaar aan de VoorleesExpress, een organisatie die kinderen in een achterstandssittuatie extra taalondersteuning geeft met taalspelletjes en voorleessessies.

Pelle op reis is te downloaden als app via Google Play en de Appstore.


Downloads
Titel informatie
Corporatie

Onderwijszorg Nederland ONL; Edventure, Den Haag

Uitgave

Den Haag : EDventure, 2019

Annotatie

Geschikt voor IOS en Android.

Publicatiejaar

2019

Overige info

links maken naar stores en naar site pelleopreis.nl