BASISKENNIS AARDRIJKSKUNDE

Dit boek presenteert de leerstof van het schoolvak aardrijkskunde voor de startende pabostudent. Als eerste gaat het boek in op de werkwijze die gangbaar is bij het schoolvak aardrijkskunde. Vervolgens worden de hoofdonderwerpen op een rijtje gezet en besproken. Aan het eind van elk hoofdstuk staat opgaven, waarmee de student kan controleren of hij de leerstof beheerst. In het laatste hoofdstuk worden op schematische wijze de kennis en vaardigheden besproken die de student moet beheersen voor de toelatingstoets.

In deze nieuwe editie heeft het hoofdstuk over bevolking een andere indeling gekregen. Ook zijn alle hoofdstukken voorzien van een samenvatting van de relevante leerstof en een begrippenlijst.

Voor studenten zijn er digitale oefentoetsen met feedback beschikbaar. Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Basiskennis aardrijkskunde is geschikt voor pabostudenten, leerlingen met een havodiploma die de toelatingstoets aardrijkskunde pabo moeten behalen en mbo-studenten.

Het boek is ook beschikbaar als e-book.


Titel informatie
Auteur

Baltus, Roger

Uitgave

3e herz. dr. - Groningen : Noordhoff, 2018

Collatie

264 p. ; ill. 24 cm

ISBN

9789001901134

Annotatie

1e dr: 2011

Publicatiejaar

2018

Categorie├źn
Sector Hoger onderwijs
Doelgroepen PABO-student
Specialisme Overige vakken > Aardrijkskunde
Onderwerpen AARDRIJKSKUNDE
Materialen Vakliteratuur
Boeken