BASISKENNIS GESCHIEDENIS

Dit boek presenteert de leerstof van het schoolvak geschiedenis aan aspirant-pabostudenten en startende pabostudenten. Het boek kan studenten helpen te voldoen aan de eisen van het vak geschiedenis die vanaf 2015 gelden voor het instapniveau pabo. Met dit boek kunnen studenten in principe zelfstandig het benodigde kennisniveau verwerven.

In dit boek wordt de leerstof van de tien tijdvakken uitgelegd. Ieder tijdvak wordt steeds aan de hand van vier invalshoeken bekeken: sociaal-economisch, politiek-sociaal, cultureel-religieus en bronnen van het tijdvak. In deze nieuwe editie is ieder hoofdstuk voorzien van een samenvatting en een begrippenlijst. Het boek sluit af met een hoofdstuk waarin de vakgebonden vaardigheden geschiedenis worden behandeld. Ook bevat het boek oefenmateriaal voor individuele studenten en gebruik in klassikale situaties.

Studenten hebben online toegang tot antwoorden op zelfstudievragen, multiple choice vragen per hoofdstuk en eindtoetsen. Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Basiskennis geschiedenis is geschikt voor pabostudenten, leerlingen met een havodiploma die de toelatingstoets geschiedenis pabo moeten behalen en mbo-studenten.

Het boek is beschikbaar als e-book.


Titel informatie
Auteur

Keissen, Hans

Uitgave

3e herz. dr. - Groningen: Noordhoff, 2018

Collatie

224 p.

ISBN

9789001901189

Annotatie

1e dr.: 2011

Publicatiejaar

2018

Categorie├źn
Sector Hoger onderwijs
Doelgroepen PABO-student
Specialisme Overige vakken > Geschiedenis
Onderwerpen GESCHIEDENIS
Materialen Vakliteratuur
Boeken