PUBERS EN ADOLESCENTEN
biologisch, psychologisch en pedagogisch

Vierde deel in een serie waarin wordt ingegaan op de psychische en biologische gebeurtenissen tijdens de puberteit. In dit boek komt de normale psychologische ontwikkeling tijdens de prepuberteit, puberteit en adolescentie aan de orde, maar er is ook aandacht voor scheiding, verslaving en pathologische stoornissen. Daarnaast wordt de veranderende wereld van adolescenten onder de loep genomen, waarin de computer, internet en de multiculturele samenleving een heel andere en belangrijkere rol spelen dan voorheen.

Pubers en adolescenten is het vierde deel in een reeks boeken van Martine Delfos over de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. In deel 1 Ontwikkeling in vogelvlucht wordt de normale ontwikkeling beschreven en in deel 2 Ontwikkelingspsychopathologie de abnormale ontwikkeling. In deel 3 Kinderen en gedragsproblemen wordt een model geboden waarin de drie factoren aanleg, omgeving en rijping uiteengerafeld worden. 

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode tot de studiewebsite www.xtra.swpbook.com. Op de site is voor zowel studenten als docenten aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een aandachtspuntentrainer, samenvattingen en extra verdiepingsmateriaal.


Titel informatie
Auteur

Delfos, Martine

Uitgave

2e herz. dr. - Amsterdam : SWP, 2017

Collatie

320 p.

Reeks

Ontwikkelingspsychologie en psychopathologie van kinderen en jongeren (4)

ISBN

9789088507571

Annotatie

Met lit.opg.
1e druk verschenen onder de titel: Psychologie van de adolescentie
1e dr.: 2012

Publicatiejaar

2017